ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

 


Ομιλία του  Προέδρου της  ΝΕΔΗΣΥ, Πέτρου Δημητρίου, στην παρουσίαση της Πρότασης Νεολαίας, η οποία πραγματοποιήθηκε την 1η Οκτωβρίου 2016, στην Λεμεσό.


Φίλοι του Ανωτάτου Συμβουλίου της ΝΕΔΗΣΥ και της ΦΠΚ Πρωτοπορία,

Σας καλωσορίζω στην θεματική σύνοδο του ανωτάτου συμβουλίου της παράταξης μας. Τα αμέσως επόμενα λεπτά θα παρουσιαστούν οι 3 πυλώνες που σχηματοποιούν μέρος των προτάσεων μας σε σχέση με την τοπική αυτοδιοίκηση. Καταγράφουν τις σκέψεις μας και φιλοδοξούν να αποτελέσουν βάση για συζήτηση στα όσα οι πολίτες αναμένουν να δουν.

Δεν έχουμε κρύψει ποτέ το ιδιαίτερο μας ενδιαφέρον για τους νέους. Πως θα μπορούσαμε εξάλλου χωρίς να αναιρέσουμε την ιδρυτική μας αποστολή. Τους νέους που δεν καθορίζονται ούτε από την ευρύτερη τάση ωχαδερφισμού, αλλά ούτε και από την ημερομηνία γέννησης τους (αλλά), που κακός σε πολλές περιπτώσεις θεωρείται ασπίδα προστασίας που προσδίδει το αλάθητο.

Νέους που καθορίζονται από την τόλμη τους να βγουν μπροστά και να εκθέσουν εαυτούς και ιδέες. Νέους που δεν συμβιβάζονται και κόντρα στη μόδα της απαξίωσης, η οποία αν και δικαιολογημένη πολλές φορές, εντούτοις αντί να λύσει διόγκωσε το πρόβλημα, νέους που δεν τα βάζουν κάτω και αγωνίζονται. Τους φύση δυναμικούς και ανυπότακτους που μπορούν ακόμη να ονειρευτούν.

Είναι σε αυτά τα πλαίσια που το αμέσως επόμενο διάστημα θα επικοινωνήσουμε με όλους τους εν δυνάμει υποψηφίους γνωστοποιώντας τους τις αποφάσεις του σημερινού Ανωτάτου Συμβουλίου της παράταξης μας. Ζητώντας τους να συνυπογράψουν και να υπογραμμίσουν τη δέσμευσή τους στην πορεία υλοποίησης τους.

Και θα σταθούμε στο πλάι τους. Θα δώσουμε μαζί αυτό τον αγώνα. Στη βάση ούτε των ηλικιών ούτε και των προσωπικών προτιμήσεων. Γιατί η πολιτική οφείλει και πρέπει να ασκείται αλλιώς. Στη βάση ξεκάθαρων θέσεων και πολιτικής συναντίληψης. Μακριά από οποιοδήποτε πλαίσιο συνδιαλλαγής και αδιαφανούς διαδικασίας.

Σήμερα λοιπόν η ΝΕΔΗΣΥ ούτε κλείνεται πίσω από ηλικιακά όρια, ούτε αποκλείει κανένα. Στο φως και με σεμνότητα αναζητά να πορευτεί με όλους όσοι μπορούν να σταθούν στο πλάι της νέας γενιάς. Με όλους όσους δεν αντιλαμβάνονται το ρόλο των νέων ως τον ρόλο του οπαδού εκείνου που μανιωδώς θα τον χειροκροτήσει, θα του γεμίσει αίθουσες και αμφιθέατρα προκειμένου να τον δοξάσει. Μα τον θέλουν στο γήπεδο μαζί τους, στην πράξη και με αποδείξεις.

Η νέα γενιά δεν συντίθεται από επαίτες, που προκειμένου να φτιάξουν τη δική τους ζωή μπορούν να ξεπουλήσουν τα πάντα. Δεν υποτάσσεται και δεν κάνει εκπτώσεις. Δε ζητιανεύει ούτε θέσεις, ούτε θεωρία. Φρονώ πως απλά ψάχνει την αξιοπρέπεια και την περηφάνια που μια πολιτεία, η οποία σέβεται και αναγνωρίζει τις θυσίες των πολιτών της οφείλει να τους δώσει. Ένα κράτος σύγχρονο, που να διασφαλίζει ίσες ευκαιρίες σε όλους, που να παρέχει το δικαίωμα στην εργασία και όλα αυτά μέσα σε πλαίσιο διαφάνειας και λογοκρισίας.

Σας ευχαριστώ.